Tällä viikolla testailin värikästä yhden padan broilervuokaa. Seuraan Instagramissa hashtagia #onepotmeals ja sieltä tuleekin päivittäin kivoja arkiruoan vinkkejä. Broilerpadan kuvan nähtyäni päätin kokeilla sellaista myös kotona. Yhden padan ruokien ideahan on se, että kaikki raaka-aineet laitetaan yhteen pataan tai kattilaan ja ruoka valmistuu siinä. Valmistelut ovat yleensä helppoja ja tiskiäkin tulee yleensä vähän.

Yhden padan broilervuoka

1/2 kukkakaali
1/2 kesäkurpitsa
1 pieni punainen sipuli
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
300 g maustamattomia broilerin suikaleita
kirsikkatomaattiterttu
basilikaa
suolaa
pippuria
n. ½ dl annos sekoitusta, johon tulee hunajaa, öljyä, sitruunamehua, punaviinietikkaa ja valkosipulimurskaa

Vuokana käytin kahden litran Uunikokkivuokaa. Laita broilerin suikaleet vuoan pohjalle. Lado pilkotut kasvikset broilersuikaleiden päälle ja ripottele kasvisten päälle maun mukaan suolaa ja pippuria. Lisää päälle tomaattiterttu. Nostele lusikalla kasvisten päälle öljysekoitus. Laita uuniin 200 asteeseen 40 minuutiksi. Ennen tarjoilua lisää kasvisten päälle basilikan lehtiä. Kasvisten rinnalle voit keittää myös täysjyväpastaa tai riisiä.

Jäin ehkä hieman kaipaamaan broileriin lisämakua. Seuraavalla kerralla ajattelinkin marinoida broilersuikaleet sambal oelekillä, öljyllä ja valkosipulilla. Kasvisten sekaan voisi laittaa myös feta- tai vuohenjuustoa. Näin makukin tulisi varmasti entistä paremmaksi. Mutta värien puolesta ruokahan hipoi täydellisyyttä!

Värikkäitä hetkiä,
Noora

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *