Pannacotta on siitä kiva jälkiruoka, että se on helposti muuntautuva kiillekerroksensa ansiosta. Aiemmin olen tehnyt kiilleosan marja- ja hedelmäsoseista. Tällä kertaa tein kiilteen kuusenkerkkä- ja tervasiirapeista. Siirapeissa on makeutta sen verran paljon, että kerroksen ei tarvitse olla kovin paksu.

Pannacotta (4 annosta)

6 dl kermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Laita aluksi liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita kerma ja sokerit kattilaan. Keitä hiljalleen noin vartin verran. Nosta kattila liedeltä ja lisää sekaan puristetut liivatelehdet, sekoita. Laita tarjoiluastioihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Kiille

2 dl kuusenkerkkä- tai tervasiirappia
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kun liivatteet ovat turvonneet, sulata ne pieneen tilkkaan vettä ja lisää seos siirappiin. Lisää siirappikerros hyytyneen pannacottan päälle. Anna hyytyä hetken aikaa jääkaapissa. Kuusenkerkkäpannancottan voi koristella marjoilla ja mintunlehdillä, tervpannacottan puolestaa tervapastilleilla ja eucalyptuksen lehdillä. Nämä pannacottat sopivat jälkiruoiksi hienommallekin aterialle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *