Tämä teksti on Beautiful is SHe-blogin aloituskirjoitus ja kerron tässä lyhyesti, kuka onkaan henkilö Fuudian ja blogin takana.

Nimeni on Noora, ammatiltani olen laillistettu ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri. Tällä hetkellä toimin pääsääntöisesti Oulun Terveystalolla, Sepänkadulla.

Ajatus blogin nimen takana on se, että jokainen meistä on kaunis sukupuoleen, kokoon, ikään ja muotoon katsomatta. Ravitsemusterapeutin työssä kuulen toistuvasti ihmisten moitteita omaa kehoa ja syömistä kohtaan. Yksi blogin tavoitteista onkin kirjoittaa syömisestä, ruoasta ja kehosta lempeällä tyylillä. Näin nimen kerran erään kuvan kuvatekstinä ja ajattelin, että tuo voisi olla kiva nimi blogille.

Ravitsemusterapeutiksi opiskelin Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa. Sisään pääsin toisella hakukerralla. Ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkani jäi 0,1 pisteen päähän. Olin ensimmäisellä varasijalla, eikä yhtään peruutuspaikkaa tullut. Onneksi seuraavana keväänä kävi hieman paremmin.

Ennen ravitsemustieteen opintoja haahuilin pari vuotta Oulun yliopistossa kemian, fysiikan ja matematiikan luennoilla. Jälkeenpäin olen miettinyt, että mitähän ihmettä minä olen siellä tehnyt? Vaikka matemaattiset aineet ovat olleet lempiaineitani koulussa, ei niistä tullut kuitenkaan minulle ammattia.

Pitkänhuiskean varteni (164 cm) perusteella ei välttämättä uskoisi, että harrastukseni on ollut lentopallo. Juniorivuodet pelasin Kuusamon Pallo-Karhuissa. Lukioon muutin Pihtiputaalle siellä olevan lentopallolinjan perässä. Pihtiputaan Plokin paidassa nousimme Lentopallon mestaruusliigaan vuonna 2003. Lukion joukkueella osallistuimme myös koululaisten MM-kisoihin Väli-Amerikan Puerto Ricossa.

Lentopallon myötä tullut urheilullinen elämäntapa on yksi iso syy terveys- ja ravitsemusalalle hakeutumiseeni.

Paras kommentti opintoihini ja tutkinnon kestoon liittyen on ollut: ”Mitä, opiskeletko sinä viis vuotta laihdutusta?” Ravitsemustieteen opinnot eivät ole suinkaan pelkkää laihdutuksen tai painonhallinnan opiskelua. Opinnot koostuvat kattavasti eri kursseista, lähtien solutason ymmärtämisestä aina ihmisen käyttäytymiseen saakka.

Opintojeni aikana vietin yhden lukukauden vaihto-opiskelijana Yhdysvalloissa, Pohjois-Carolinan Greensborossa. Opiskelin siellä viestintää ja vaihto-oppilaskevät oli mahtava kokemus. Toivoisin, että samanlainen kannustava opiskeluilmapiiri rantautuisi enemmän Suomeenkin. Kaipuu takaisin Amerikkaan opiskelemaan on ajoittain melko suuri. Suomeen palattuani tajusin, kuinka helppoa täällä on syödä hyvin ja terveellisesti. Kotimaahan palattuani minuun iski Suomi-honeymoon, joka jatkuu edelleen.

Ruoanlaitto ja leipominen ovat minulle tapa rentoutua. Nuorena kuljin aina sukulaisten luona leipomassa juhliin ja arkeen. Siskojeni kanssa tienasimme ensimmäisen ulkomaanmatkamme myymällä leivonnaisia naapurimme kaupan edessä. Muutama mokkapala ja kuivakakku tuli siis sinä kesänä pyöräytettyä.

Parikymppisenä olin ilta- ja viikonlopputöissä eri kahviloissa. Tykkäsin työstä tosi paljon, sillä siellä sai leipoa ja taikoa kauniita erikoiskahveja. Ulkomailla reissatessani yksi lempipuuhistani on kahviloissa kiertäminen.

Ennen kuin siirryin täysipäiväisesti ravitsemusterapeutin työhön, olin seitsemän vuotta töissä optikkoliikkeessä. Olen aina ollut kiinnostunut silmälaseista ja piilolinsseistä, sillä sain ensimmäiset lasini esikoulussa. Minulla on ihan uskomattoman huono näkö, sillä linssivoimakkuuteni ovat yli -10 D. Pääosin käytänkin piilolinssejä.

Valmistumiseni jälkeen olen ollut töissä Kuusamon terveyskeskuksessa, sekä Oulun ja Kuusamon Terveystaloilla. Nyt elämä on kuitenkin rauhoittunut pääosin yhdelle paikkakunnalle Ouluun.

Pari vuotta sitten opiskelin Eino Roiha -instituutissa Jyväskylässä psykoterapeuttisen keho- ja liiketyöskentelyn perusopintoja. Opinnoista sain lisää eväitä ymmärtää kehon ja mielen yhteistyötä hieman paremmin.

Lempimaani on Kroatia ja siellä kaupunki nimeltä Porec. Kaupungissa on aurinkoa, siistiä ja hyvää ruokaa. Eli loistavat ainekset rentouttavaan lomaan.

Olen ihanan pienen pojan äiti ja karvaisen miehen puoliso. Arjessamme lentopallolla on iso rooli ja lentopallokauden ulkopuolella kiinnostus siirtyy beach volleyn puolelle. Siis aika palloilevaa elämää vietämme!

Noora

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *